Mindful Yoga

Dit is een milde vorm van hatha yoga waarbij vanuit opmerkzaamheid (mindfulness) met de grenzen in jouw lichaam en geest gewerkt wordt.
We werken vanuit mogelijkheden en niet vanuit onmogelijkheden. Hoe we omgaan met het lichaam en onszelf wordt zichtbaar.
Mindful yoga is voor jong en oud en is zeer geschikt voor een ieder die nog geen ervaring met yoga heeft en/of op zoek is naar bewegen in aandacht.
Yoga oefeningen verbeteren de kracht en flexibiliteit van spieren en gewrichten en helpt om opnieuw contact te maken met de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en de realiteit van jouw gezondheidstoestand onder ogen te zien door ermee te werken.

Je leert met mindful yoga om op het moment zelf waar te nemen hoe iets voor je is. Ieder moment is weer anders. Je lichaam is hierbij een directe informatiebron. Je traint met mindful yoga jezelf om je lichaam weer als een thuis te beschouwen. In een lichaam waar jij je thuis voelt is altijd een deel van jouw aandacht gericht op de gewaarwordingen in jouw lichaam. Je kunt dan meer gaan varen op je innerlijke kompas, welke aangeeft hoe het nu met jou is.

Alle kennis is al binnenin je, je leert opnieuw te luisteren naar de signalen van het lichaam. Je ontdekt waar je mogelijkheden en grenzen liggen en kunt hier rekening mee houden zodat je niet langer vanuit wilskracht onnodig je eigen grenzen overschrijdt.
Deze vorm van yoga is o.a. heel geschikt bij fibromyalgie, whiplash klachten, stress en of burn-out gerelateerde klachten, stijve spieren, rug- nek- en schouderklachten en voor mensen die op zoek zijn naar diepere vorm van ontspanning zowel in lichaam als geest.

Vraag jij je af of mindful yoga iets is voor jou? Het is altijd mogelijk om vrijblijvend een yoga les te volgen.