Mindfulness is voor veel mensen geschikt en toegankelijk

Mindfulness is voor veel mensen geschikt en toegankelijk. Mindfulness oefeningen doe je liggend, zittend op een stoel, lopend of staand. Op deze wijze kun jij overal in je dagelijkse leven mindfulness toepassen zoals thuis, op je werk en zelfs onderweg. Een lichamelijke beperking is geen probleem, als je in een stoel kunt zitten kun je alle oefeningen prima meedoen.

Op het moment dat je in een zware depressie verkeert, in behandeling bent voor psychische klachten, medicijnen gebruikt voor psychische klachten of verslaafd bent aan verdovende middelen adviseer ik jou om eerst met de behandelaar te overleggen of een mindfulness training op dit moment aansluit bij jouw behandeling. Verder zijn er geen contra-indicaties.

Is Mindfulness zweverig?
Nee. Mindfulness is heel toegankelijk en praktisch gemaakt voor alle mensen en ondersteunt in het omgaan met de uitdagingen van een druk bestaan. Zoals een cursist eens zei: “Voor ik aan Mindfulness begon dacht ik dat het iets zweverigs was, echter niets was minder waar. Het is niet ongrijpbaar. Het is verhelderend en zorgt voor harmonie en balans”.

Waar kan ik op letten tijdens het kiezen van een mindfulness training?
De persoonlijke klik met de coach (volg daarin jouw gevoel).
Je kunt de coach bellen voor een kennismaking, mindfulness trainers staan daar zeker voor open.
Is de coach gediplomeerd? Mindfulness trainer is een vrij beroep, in principe mag iedereen in Nederland een mindfulness training geven.
Een gediplomeerde coach staat garant voor kwaliteit. Je zou kunnen vragen of de coach is aangesloten bij één van de beroepsverenigingen VMBN of VMM. Als de coach hierbij aangesloten is kun je in aanmerking komen voor een vergoeding van de zorgverzekeraars. Mindfulness & Yoga Zuidlaren is aangesloten bij de VMBN.
De persoonlijke trainingsstijl van de coach.
De samenstelling van de groep deelnemers en de groepsgrootte. Bij Mindfulness & Yoga Zuidlaren zijn de groepen minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Bedrijfstrainingen zijn ook mogelijk bij Minfulness & Yoga Zuidlaren. Grote bedrijven als Google, Yahoo, Unilever en ANWB trainen hun medewerkers in Mindfulness. In de geestelijke gezondheidszorg neemt Mindfulness een grote vlucht omdat het bewezen effectief is bij tal van geestelijke problemen, depressie en stress.
Neem vrijblijvend contact op voor verdere informatie en mogelijkheden binnen uw bedrijf.