Mindfulness training / coaching

Heb jij het er aan toe om gevoelens van spanningen, stress, somberheid, onrust, ongemak en disbalans in lichaam en geest bewuster tegemoet te treden? Train jezelf in Mindfulnes d.m.v. Mindful Coaching gesprekken en pas Mindfulness toe in het dagelijkse leven door jezelf. Neem contact op voor een afspraak en meer informatie. 
Mindfulness is een aandacht training. De training is er opgericht om meer met volledige aandacht in het huidige moment aanwezig te zijn. De trainingen worden zowel in groepsverband als individueel gegeven. Momenteel zijn er geen groepstrainingen.
De hectiek van de dag kan er voor zorgen dat het hoofd geregeld vol zit met gedachten waardoor er een gevoel van gebrek aan ruimte ontstaat. Door de snelheid en gejaagdheid van het leven raken we steeds meer het contact met onszelf en dus ook met de omgeving kwijt. Automatische patronen nemen al snel je leven over en voor je het weet wordt je geleefd in plaats van dat je voluit vanuit je hart leeft. Deze automatische patronen zijn hardnekkig en zorgen ervoor dat we veelal onbewust in dezelfde ongewenste en/ of stressvolle situaties blijven belanden.
Tijdens een Mindfulness training ga je op zoek naar jouw automatische patronen die vaak onze grootste stressor zijn. Door deze patronen te leren herkennen en erkennen, vanuit een milde open aandacht, leer je hoe je ongewenste en/ of stressvolle situaties bewuster kunt beantwoorden.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens de training leer je bewuster aandacht te geven aan jouw lichaam en geest waardoor je bewuster wordt van gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. Hierdoor ontwikkel je een andere relatie met jouw gedachten en emoties. Je leert er afstand van te nemen, zodat je er minder door geraakt wordt. Je leert situaties objectiever bekijken waardoor jij jouw energie niet verliest maar effectief en krachtig blijft in uitdagende situaties.

De Mindfulness training is een wetenschappelijk bewezen effectieve methode voor het leren omgaan met stress-gerelateerde klachten.
De Mindfulness Stress Reductie Training in groepen is voorlopig uitgesteld inzake Covid 19 maatregelen.