Miriam van Leeuwen

Mijn naam is Miriam van Leeuwen en ik ben sinds 1987 werkzaam binnen diverse sectoren van de gezondheidszorg. Van 2005 tot 2017 was ik werkzaam als begeleidster bij Lentis (GGZ). Hier gaf ik o.a. mindfulness in modules aan cliënten met Niet Aangeboren Hersenletsel. In augustus 2017 het werk binnen een gezondheidsinstelling achter mij gelaten, zodat ik mijn aandacht volledig kan richten op het ondersteunen van een ieder die op zoek is naar ontspanning, bewustwording, onthaasten en meer levensplezier.
Sinds de Covid maatregelen van kracht zijn heb ik voor een deel mijn werkzaamheden binnen de gezondheidszorg weer opgepakt. Dit keer in de Thuiszorg, hier geniet ik van het contact met de cliënten met als doel zolang mogelijk hun zelfstandigheid in stand te houden en in indien mogelijk te verbeteren.

Om mij te ontwikkelen in mijn bewustzijn en het energetisch werken ben ik vanaf 2004 reiki trainingen gaan volgen en deze in 2009 afgesloten als reiki master. Daarna heb ik trainingen gedaan in het werken met energie vanuit zelfmeesterschap bij Dorrit Lanfers
Door deze trainingen en mijn eigen kwaliteiten van masseren en magnetiseren met elkaar te combineren heb ik een eigen effectieve behandelmethode hierin ontwikkeld. Sinds 2006 geef ik intuïtieve ontspanningsmassages, energetisch behandelingen en orgaanmassages.

Ik ontmoet veel mensen die, in meer of mindere mate, verlangen naar bewustwording, ontspanning, ademruimte en innerlijke rust.
Mensen die een weg zoeken om zichzelf te durven zijn, te blijven en te worden midden in het jachtige leven van de huidige tijd. Om de ander hierin meer te  kunnen ondersteunen ben ik verder op zoek ben gegaan naar een effectieve en tastbare training.
In november 2012 kwam ik in aanraking met Mindfulness en volgde een 8-weekse MBCT/ MBSR training voor GGz professionals bij Eric van der Brink en Frits Koster. Ik ontdekte dat het 8-weekse trainingsprogramma goed uitgebalanceerd is en nog belangrijker, het is voor de meeste mensen geschikt om aan deel te nemen als weg naar bewustwording.

Door het ervaren van de kracht van de Mindfulness Based Stress Reduction training, kon een opleiding als MBSR trainer voor mij niet uit blijven. Mijn opleiding tot MBSR trainer heb ik bij het Instituut voor Mindfulness gevolgd. Ik ben gecertificeerd MBSR trainer categorie 1, geregistreerd bij de VMBN. Daardoor wordt een deel van de kosten door sommige zorgverzekeraars vergoed bij burn-out klachten of voor mantelzorgers.

Tijdens de 8 weekse mindfulness training kwam ik in aanraking met yoga.
Door yoga dagelijks toe te gaan passen merkte ik al snel de positieve effecten van yoga zowel in lichaam als in geest. Deze ervaring zorgde ervoor dat ik mij verder ben gaan verdiepen in de yoga en de opleiding tot Internationaal Hatha en Yin Yoga docent ben gaan volgen bij opleidingsinstituut Arhanta yoga. Ik ben gecertificeerd Internationaal Hatha en Yin Yoga docent.