Yoga

Yoga

Yoga is voor bijna iedereen. Kom gerust eens langs om kennis te maken met yoga en kies de stijl die bij jou past. Werken vanuit je mogelijkheden en niet vanuit onmogelijkheden. 

Hatha Yoga 

Hatha Yoga is de oudste yogastijl en de basis waaruit de andere yogastijlen zijn voortgekomen.
Het is fysiek een intensievere Yoga stijl in vergelijking met de Mindful Yoga en Yin Yoga.
Door yoga te beoefenen vanuit aandacht, en op deze manier de grenzen van het eigen lichaam te onderzoeken, leert de geest zich richten op verbinding met het lichaam. Dit verhoogt het lichaamsbewustzijn en de kennis van het eigen lichaam van de yogabeoefenaar

Meer informatie >>

Mindful Yoga
Dit is een milde vorm van Hatha yoga waarbij vanuit opmerkzaamheid (mindfulness) van de grenzen in jouw lichaam en geest gewerkt wordt. We werken vanuit mogelijkheden en niet vanuit onmogelijkheden. Hoe we omgaan met het lichaam en onszelf wordt zichtbaar. Mindful Yoga is voor jong en oud en zeer geschikt voor een ieder die nog geen ervaring met yoga heeft alsook voor mensen die wel ervaring met yoga hebben.

Meer informatie >>

Yin Yoga
Bij Yin yoga draait het vooral om het verjongen van het fysieke en mentale lichaam door een bepaalde reeks yoga houdingen gedurende 3 tot 5 minuten aan te houden.
De focus tijdens Yin Yoga is meditatief en naar binnen gericht. Tijdens de Yin Yoga wordt er gebruik gemaakt van speciale volgordes van yogahoudingen die inwerken op specifieke energetische kanalen.

Meer informatie >>

Yoga Nidra
Yoga Nidra betekent letterlijk “slaap van de Yogi’s “. Tijdens de yoga nidra gaat je lichaam naar een slaapstand en je geest komt in een diepe staat van ontspanning. Je komt als het ware “in een wakker niet oordelend bewustzijn”. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties.
Tijdens de yoga nidra wordt het parasympatisch zenuwstelsel actief. Dit zenuwstelsel stuurt die processen aan die het herstel van het lichaam & geest bevorderen. Het parasympatisch zenuwstelsel is dan ook vooral actief als de rest van het lichaam passief is.

Meer informatie >>

Yin Yoga Nidra
Een heerlijke ontspannen combinatie les van yin yoga en yoga nidra. Waar bij er gestart wordt met een aantal yin houdingen en er steeds meer toegewerkt wordt naar de yoga nidra.
Bij uitstek geschikt voor een ieder die op zoek is naar het stretchen van de spieren en daarna graag wil helen in een diepere vorm van ontspanning door yoga nidra te beoefenen.

Meer informatie >>

Restorative Yoga
Restorative yoga is een diepe ontspannende yogavorm, welke een herstellend effect op het lichaam heeft.
Tijdens de houding wordt het lichaam volledig ondersteund door bolsters en kussens, wat op de eerste plaats zorgt voor een lichamelijke ontspanning. De spierspanning kan volledig losgelaten worden.
Deze les wordt alleen in combinatie met yoga nidra gegeven.

Meer informatie >>

Deep Relaxing Yoga Nidra
Een combinatie les tussen restorative yoga en yoga nidra
Tijdens de houding wordt het lichaam volledig ondersteund door bolsters en kussens, wat op de eerste plaats zorgt voor een lichamelijke ontspanning. De spierspanning kan volledig losgelaten worden.
In combinatie met de yoga nidra is dit een diepe ontspannende yogavorm, welke een herstellend effect op het lichaam & geest heeft.
Deze les is bij uitstek geschikt voor iedereen die kampt met fysieke uitdagingen en beperkingen.

Meer informatie >>

Yoga Mix
Een leuke variatie yogales waarbij er een afwisseling is van krachtige hatha yoga houdingen naar zachte lange yin yoga houdingen.
Een ideale les voor deelnemers die behoefte hebben aan een variatie van stijlen. Deze les is fysiek zwaarder dan de mindful yogales en lichter dan de hatha yogales.

Meer informatie >>

Yoga Mix Niet Aangeboren Hersenletsel
Deze variabele yogales richt zich speciaal op deelnemers met Niet Aangeboren Hersenletsel.
Tijdens deze les is er aandacht voor het (opnieuw) ontdekken en respecteren van je grenzen in lichaam & geest. Er wordt gewerkt met oefeningen die de samenwerking van beide hersenhelften stimuleren, balans oefeningen, concentratie oefeningen en oefeningen om stress te verminderen.

Meer informatie >>