Mindful Yoga

Dit is een milde vorm van Hatha yoga en Yin yoga waarbij vanuit opmerkzaamheid (mindfulness) van de grenzen in jouw lichaam en geest gewerkt wordt. We werken vanuit mogelijkheden en niet vanuit onmogelijkheden. Hoe we omgaan met het lichaam en onszelf wordt zichtbaar. Mindful Yoga is voor jong en oud en zeer geschikt voor een ieder die nog geen ervaring met yoga heeft en uiteraard ook voor mensen die wel ervaring met yoga hebben.

Deze vorm van yoga is o.a. heel geschikt bij fibromyalgie, whiplash klachten, stress en of burn-out gerelateerde klachten, stijve spieren, rug- nek- en schouderklachten en voor mensen die op zoek zijn naar diepere vorm van ontspanning zowel in lichaam als geest.

Yogaoefeningen verbeteren de kracht en flexibiliteit van spieren en gewrichten. Ze helpen je om opnieuw contact te maken met de bewegingsmogelijkheden van het lichaam. Ze stimuleren je om de realiteit van onze gezondheidstoestand onder ogen te zien en om ermee te werken. Alle kennis is al binnenin je. Het gaat er alleen om je erop af te stemmen. Je volgt dan niet meer je wilskracht, waarmee je vaak grenzen overschrijdt, maar je leert luisteren naar de signalen van het lichaam. Je weet dan precies waar je mogelijkheden en grenzen liggen en kunt hier rekening mee houden. 

Je leert met Mindful Yoga om op het moment zelf waar te nemen hoe iets voor je is. Ieder moment is weer anders. Je lichaam is hierbij een directe informatiebron. Je leert met Mindful Yoga om je lichaam weer als een thuis te beschouwen. In een lichaam waar jij je thuis voelt is altijd een deel van jouw aandacht gericht op de gewaarwordingen in jouw lichaam. Je kunt dan meer gaan varen op je innerlijke kompas, welke aangeeft hoe het nu met jou is.

.

Vraag jij je af of Mindful Yoga iets is voor jou? Het is altijd mogelijk om vrijblijvend een Mindful Yoga les te volgen.