Recensies energetisch behandeling

De drie behandelingen zijn me erg goed bevallen. Ik wist de eerste keer niet goed wat ik ervan moest verwachten en was wat gespannen, maar Miriam is een persoon bij wie ik me snel op m’n gemak voelde. Ze voelt haarfijn aan waar het probleem ligt en past haar behandelingen daarop aan. Na de eerste behandeling kon ik merken dat er bepaalde blokkades al waren opgeheven. Gewend aan altijd koude handen en voeten was ik verbaasd dat ze de twee weken daarna aan het gloeien waren. Na nog twee behandelingen ontstond er ook meer ruimte in m’n hoofd. Ik doe sindsdien dingen minder op de automatische piloot, heb meer overzicht en kan dingen beter onthouden.
E.

Als ik last heb van slapeloosheid meld ik mij bij Miriam. Door een behandeling van haar ontspan ik en kom ik weer tot mezelf.
Wat ze precies doet weet ik niet. Soms aanraking soms niet maar het werkt uitstekend voor mij. Er komt een rust over mij en ik word wat loom. Nadien zitten altijd mij tranen een paar uurtjes wat hoog maar ook dat ervaar ik als prettig. Het belangrijkste is dat mijn slaap in een redelijk normaal patroon komt waardoor ik er altijd weer een hele poos tegenaan kan.
Ribca

Ik ben een paar keer bij Miriam geweest voor energetisch behandeling. Na behandeling voelde ik mij krachtig en erg ontspannen. De tijd erna kwamen oude stukjes langs waar ik met een glimlach naar kon kijken en los kon laten. Gevoel dat ik weer heldere keuzes kan maken vanuit mijn eigen kracht!
Mevr. E.H.

Heel fijn dat je even weer in balans komt en geaard bent. Ook kan ik dat zelf niet altijd goed. Je wordt er wel aan herinnert dat veel mensen om je heen hebt die energie nodig hebben waardoor ik uit balans raak, goed aan mijzelf denken! Bedankt en liefs.
Margrit

Recensies ontspanningsmassage:

Na een burn-out bleef ik maar moe en sliep erg slecht. Toch maar de stoute schoenen aan getrokken en contact met Miriam opgenomen.
Na de drie behandelingen door Miriam zit ik nu beter in m’n vel en slaap ook weer veel beter.
Dat geeft me weer energie om leuke dingen te doen.
Iedere behandeling voelde als een cadeautje voor mezelf.
Mevr. M.B.W. 

Door mijn drukke baan heb ik vaak stress en is mijn lichaamshouding vaak verkeerd waardoor ik allerlei klachten krijg. Nadat ik hierover een gesprek had met Miriam is zij mij daar 1 a 2 maal per maand voor gaan behandelen. Door de behandelingen kan ik mij zelf meer focussen op het nodige wat zorgt voor stress reductie en effectiviteit. Verder zijn mijn lichamelijke klachten na de behandeling veel minder. Een uurtje bij Miriam zorgt voor rust in mijn hoofd wat prettig is voor mij en mijn omgeving.
Groet Dennis

De intuïtieve ontspanningsmassage van Miriam was voor mij een goede hulp bij het herstellen van een burn-out. De rustgevende en geduldige aanpak werkten zeer helend. Na de behandeling voelde ik mij beter en balans en energieker. Ik kan een ieder die gebukt gaat onder stress of negatieve emoties aanraden enkele behandelingen bij Miriam te nemen!
Jan Willem

Na een erg moeilijke en stressvolle periode was de meeste sores wel weer wat weggeëbd. Tot rust komen lukte echter nog onvoldoende.
In een gesprek met de huisarts werd ik gewezen op intuïtieve ontspanningsmassage. Aan lange gesprekken had ik niet zo’n behoefte.
Het is lastig om aan te geven wat het effect geweest is van de 3 behandelingen, maar positief was het zeker. Ik was heerlijk ontspannen na afloop en ervaar meer rust. Jezelf deze behandeling gunnen was voor mij al bijzonder, maar was zeker de moeite waard.
Dhr. J.

De massages zijn echt ontspannend. Ik had last van mijn heupen met opstaan. Ik moest mij eerst vasthouden voor ik verder kon gaan lopen, na 2 behandelingen is dit stukken minder geworden. Mijn longen zijn niet goed, ik heb COPD. Na een behandeling heb ik altijd voor een paar dagen veel meer lucht. Mijn hoofd zit soms erg vol, na een behandeling is deze altijd weer aardig opgeruimd met alle voordelen van dien. Een massage bij Miriam is goed voor mijn lichaam en geest.
Greet

Miriam geeft heerlijke ontspannende massages waarbij ze allerlei technieken combineert. Ik ga maandelijks en ik laad dan echt op. Het zorgt voor ruimte en ontspanning in mijn lijf en hoofd.
Vera Rutgers

Recensies  hatha Yoga:

Ik ben een laat bloeier in de yoga. Ik wist niet wat mij te wachten stond en wat ik moest verwachten van een yoga les. Doordat ik fibromyalgie heb wist ik ook niet of yoga mijn lijf goed zou doen. In yoga zocht ik echt de ontspanning en de kracht weer van binnen. Miriam heeft mij laten inzien hoe sterk mijn lijf is.
De rust en vakkennis waar zij les mee geeft is superfijn! Ook laat zij zien dat yoga niet zweverig hoeft te zijn. Met een tikkeltje humor heb je na een les bij Miriam ook weer even gelachen! De lessen hebben mij bewuster gemaakt van mijn Mind-Body-Balance. Dank voor alle leuke lessen en kennis die je met mij hebt gedeeld.
Warme groet Yorma

Ik ga 1 keer per week met veel plezier naar Hatha yoga bij Miriam. Een fijne manier om meer uit mijn hoofd en bij mijn lijf te komen.
Miriams les is altijd gevarieerd en houdt een mooie balans tussen in- en ontspanning. De houdingen zijn uitdagend maar je wordt ook uitgenodigd je grenzen te bewaken.
Beetje bij beetje merk ik dat ik sterker word en meer “kan”.
Miriam geeft les met kalmte, humor en respect en moedigt je aan om jezelf met een beetje mildheid te beschouwen.
Groetjes Iris

Inmiddels heb ik jaren Hatha en Yin-yoga lessen gevolgd bij meerdere docenten uit verschillende landen.
De Hatha yogalessen die ik volg bij Miriam van Leeuwen ervaar ik als erg plezierig en lekker ontspannen.
Er is altijd plaats voor een beetje humor en er wordt ook hard gewerkt.
In de eerste les die ik bij haar volgde, stond ik en heel mijn wereld al op de kop.
Voor mij is elke Yogales van Miriam gewoon weer een feestje.
Namasté, Tonnie de Jonge

Sinds bijna een jaar volg ik de Hatha yoga.
Miriam geeft op een nuchtere, humorvolle en ontspannen manier yogalessen die voor iedereen toegankelijk zijn.
Het gaat er niet om hoe goed je de oefeningen doet, maar om het verleggen van je eigen grenzen door middel van concentratie en ademhaling.
Aan het begin starten we vaak met een korte meditatie en wordt me vaak pijnlijk duidelijk hoe vol mijn hoofd zit met allerlei gedachtes.
In de 1,5 uur durende les doen we zowel in- en ontspanningsoefeningen waarbij je je richt op je eigen lichaam. HIerdoor lukt het steeds beter om even aan niets te denken waardoor ik meer rust in mijn hoofd ervaar. Ook voel ik per week dat ik leniger word.
Bij de eindontspanningsoefening lukt het me soms om even helemaal nergens aan te denken en dit voelt heerlijk!
Hoewel ik mezelf van tevoren soms even moet motiveren om heen te gaan ben ik achteraf altijd blij dat ik ben gegaan.
Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar meer balans en rust in zijn of haar leven!
Groetjes, Karin

Recensies Yin Yoga:

Wat heerlijk dat er diverse yoga vormen worden aangereikt. Hierdoor is er altijd wel iets voor je bij.
Zelf heb ik alle yoga vromen die Miriam aanbiedt gevolgd en ben blijven hangen bij de Yin Yoga.
Bijzonder om te merken hoe je lichaam zich steeds dieper kan ontspannen, je steeds meer kunt en durft los te laten.
Miriam houdt je in de gaten, zodat je niet over je grenzen heen gaat. Aanrader!
Arianne

Sinds 3 maanden beoefen ik Yin Yoga bij Miriam. Haar rustgevende stem en voorkomen zorgen voor een fijne, ontspannen sfeer. Ze leert je op een ongedwongen manier om te werken met je lichaam en geest, en voorkomt daarbij dat je, je grenzen overschrijdt. Yin Yoga helpt mij enorm bij het ontspannen van zowel lichaam als geest. Daarnaast worden je spieren er sterker van, zoals nek en schouders. Ik kan het iedereen aanraden. En…..het is er ook nog gezellig ook!
Jan Willem

Deze intensieve vorm van yoga werkt een laag dieper, spiergroepen worden aangesproken en de positieve impact van de les voel ik de uren erna nog, Daarbij is de gedachtengoed achter de yin yoga (niet op volle kracht maar op 80% van je kunnen) voor mij een eye-opener geweest en deze wijsheid neem ik iedere keer na de les weer mee het dagelijkse leven in.
Jessie Reitsema

Even alleen met jezelf bezig zijn, dat betekent het voor mij. Je doet het op je eigen niveau, maar wordt toch aangemoedigd verder te proberen in de houding te komen. Daarbij heeft Miriam een fijne stem om naar te luisteren tijdens de ontspanningsoefening.
Mevr. I.W.

Het fijne van de Yin vind ik dat je langere tijd in een houding zit en daarbij werkt met het opzoeken van je grenzen. Na afloop van de les ervaar ik diepe ontspanning in mijn lichaam en merk ik dat de oefeningen tot diep in mijn lichaam doorwerken.
De lessen zijn praktisch ingericht en niet “zweverig” wat vaak gedacht wordt van een yogales. Op de mat ga je echt “met jezelf aan de slag” en houdt Miriam het heel nuchter door de oefeningen te begeleiden met de open houding; Kijk wat je tegenkomt, neem waar wat je ervaart, je hoeft er niks mee, knipoog er vriendelijk naar.
Ik heb ook Hatha en Mindful Yoga lessen gevolgd, maar voor mij is Yin de fijnste vorm omdat ik hieruit het werken met je grenzen kan toepassen in het dagelijkse leven.
Vera Rutgers

Na succesvolle energetische behandelingen door Miriam om slapeloosheid tegen te gaan was ik ook nieuwsgierig geworden naar yoga.
De eerste lessen Yin yoga vond ik prettig maar ook heel moeilijk. Bewust naar mijzelf kijken en mijn ademhaling op orde houden vond ik geen makkelijke opgave. Mezelf terug fluiten en niet altijd maar op het maximale van mijn kunnen gaan zitten was wel even een ding. Maar door goed te luisteren naar Miriam haar aanwijzingen en bij de ontspannings momenten naar haar stem is dat steeds beter gegaan. De hele sfeer tijdens een les met de verdere deelnemers, Miriam haar rust en de oefeningen maakt het voor mij heel prettig en ontspannend. Ik merk dat ik er de rest van de tijd ook veel aan heb en voel mij beter in mijn vel en hoofd. Verheug mij elke week weer op de maandag morgen.
Ribca

Recensies Mindful Yoga:

Twee weken geen yoga les; ‘Nou en?’ had ik voorheen gedacht. Wat was ik blij dat ik afgelopen woensdag weer heen kon. Yoga maakt voor mij iedere dag weer het verschil.
15 jaar terug heb ik de diagnose fibromyalgie gekregen. Sindsdien heb ik van alles op sportgebied geprobeerd. Steeds kwam ik na een aantal weken of maanden tot dezelfde conclusie: meer pijn en minder kunnen i.p.v. meer. Met als gevolg geen verbetering van mijn conditie of spierkracht en wéér een teleurstelling.
Na verloop van tijd zat ik letterlijk vastgeroest in mijn lijf. Dit moest anders. In september heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt: yoga. Dat zou het worden.
Mindfull yoga, een milde vorm van hatha yoga. Nu inmiddels een half jaar later doe ik nog steeds aan yoga. Ik ben super enthousiast. Ik merk iedere dag het verschil; ben veel leniger, heb meer kracht en minder pijn. Ik kan lichamelijk meer dan óóit.
Dus, twee weken geen yogales is nu een straf voor mij!
Ingrid

Na de Mindfulness training ben ik overgegaan naar Mindful Yoga. In het begin en aan het eind enkele minuten een bodyscan. Daarna allerlei oefeningen en zo krijgen alle spieren de nodige beweging.
Miriam verteld vakkundig wat je moet doen, laat je niet afleiden, want dan gaat het echt fout.
Miriam geeft uitstekend les, ze is vakkundig en inspirerend. Er is een goede sfeer. Rust, rust, Bedankt.
Mevr. W.B.

Voor mij een mooie manier om in volledige aandacht deze rustige vorm van yoga te doen op een mindfulle wijze maar bovenal de luchtige en betrokken wijze waarop Miriam les geeft maken de lessen leuk. Een heerlijk rustpuntje in de week, volledig ontspannen ga ik na de les weer naar huis.
Jessie Reitsema

Ik ga elke week met plezier naar de Mindful Yoga. Miriam geeft les op een zeer prettige manier. De fibromyalgie is veel beter hanteerbaar geworden. Sinds ik bij haar op yoga zit wordt ik `s nachts niet meer wakker van de pijn!! Ook overdag ben ik tot veel meer in staat dan voorheen.
Dinette Prins

Yoga (mindful) is echt goed voor je lijf! Heerlijk die inspanning en daarna ontspanning. Dank je wel Miriam!
Jolanda Zijlstra

De mindfulness yoga is een logisch vervolg op de mindfulness training. Yoga oefeningen in een rustig tempo, met aandacht voor gedachten, blokkades in je lichaam.
Miriam is een gedreven docente, is begaan met haar cursisten en beheerst een gedegen kennis van yoga oefeningen en ontspanningstechnieken. Ze heeft bovendien een prettige stem (vind ik heel belangrijk bij ontspanningsoefeningen).
Mevr. J.B.

De lessen van Miriam vind ik heel prettig. Ze legt heel goed en rustig uit hoe je de oefeningen doen moet. Wat ik ook fijn vind is dat je de tijd krijgt om de oefeningen rustig uit te voeren.
Nicolette de Heij

De Mindful Yoga wordt heel plezierig en rustig gegeven. Iedereen krijgt op z’n tijd aandacht. De Hatha Yoga heb ik na de introductie erg veel zin in omdat dit een goede aanvulling is van Mindful Yoga.
Hennie Fidder

Toen ik met Yoga begon kon ik me niet ontspannen, ik dacht dat leer ik nooit. Maar hoe langer je yoga doet hoe dieper je kunt ontspannen, wat een positief effect heeft op je lichaam, adem en geest. Binnenkort wil ik Hatha Yoga erbij doen.
Mevr. J.K.

Het is een heerlijk uurtje “ontspanning”. Het is wel ontspanning maar ook met spanning op je lichaam. De dagen erna heb je er zeker nog profijt van. Miriam geeft heel fijn les. Ze let goed op de mensen en zo nodig geeft ze aanwijzingen om het anders te doen. De sfeer is ook heel gezellig.
Mevr. G.H.

Recensies Mindfulness Training:

Ik heb bij Miriam de 8 weekse mindfulness training gevolgd, inclusief een stiltedag.
Ik vond het een fantastische ervaring. Door oefenen met geleide meditaties en yoga oefeningen ontspan ik nu beter en heb ik een betere focus op zaken die belangrijk zijn.
Ik heb meer innerlijke rust en slaap beter.
Al met al heeft deze training voor mij de aanzet gegeven om meer mindful door het leven te gaan. Miriam bedankt!
Dhr. T.Z.

Ik heb de mindfulness training als zeer waardevol ervaren. Het heeft mij veel gebracht. Het is een bijzonder cadeau voor jezelf waar je voor altijd profijt van kan hebben.
Miriam is een inspirerende trainer. Weet de momenten goed aan te voelen en gaat hier ook op in. Ze zorgt voor een veilige sfeer waardoor je je gauw op je gemak voelt. Dit samen met de nuchterheid en de humor is het een super combi.
Wil je jezelf een cadeau doen dan is deze mindfulness training een aanrader. Dit zouden velen zichzelf moeten gunnen.
Gewoon doen!!!
Sandra

Vorig jaar heb ik de Mindfulness training gevolgd en ben daar heel tevreden over. Tijdens 8 wekelijkse sessies ga je aan de slag met ontspanningsoefeningen voor zowel lichaam als geest. Je moet wel bereid zijn om ook in je eigen tijd heel regelmatig te oefenen, maar a.d.h.v. een duidelijke instructie via het werkboek en ingesproken yoga- en meditatie oefeningen is dat heel goed te doen. Na verloop van tijd ga je de effecten merken:
• Beter kunnen ontspannen
• Op een andere manier tegen “obstakels” in je leven leren aankijken
• Steviger in het leven staan ( je hebt nu een “instrument” tot je beschikking.
Mevr. J.B.

Vorig zomer 2017 heb ik een intake gesprek gehad bij Miriam over de Mindfulness training. Dit voelde meteen goed. Het gesprek verliep prima en ik wilde meteen beginnen.
Lessen: Ik heb o.a. geleerd, dat je niet zoveel moet piekeren, daar komt angst van. Balans vinden tussen lichaam en geest, een goede ademhaling, blijf bij jezelf in het hier en nu. Laat problemen los, dat geeft rust. Met goed ademhalen verzacht je lichaam en wordt je rustig en kun je steeds meer.
Mevr. W.B.

Inzicht gevende training; reikt je veel tools aan voor verdere ontwikkeling en integratie in je leven. Fijne introductie gehad in het onderwerp en krijgt zeker een vervolg. Miriam werkt adaptief en open wat voor mij heel fijn was. Intensief (maar ligt ook aan jezelf, is ruimte om ermee te doen wat je wilt) en verwacht niet dat je er bent na 8 weken. Je hebt tools om verder te kunnen (ook echt tastbare producten: werkboek en geluidsbestanden b.v.). Wat ik ook belangrijk vind is dat het bewezen effectief is en aansluit bij diverse mensen (van niet tot heel spiritueel & hele verschillende achtergronden of leefmilieus). Kortom: toepasbaar, helpend & fijn. Bedankt Miriam!
Mariska

In 8 lessen tijd doorloop je een goed opgebouwd programma. Miriam weet zaken heel praktisch en toepasbaar uit te leggen. Haar manier van mindfulness is met beide benen op de grond leren zijn met en toelaten wat er is. Nog steeds ervaar ik wekelijks de voordelen van mindfulness en pas ik het toe. Het geeft mij rust en vertrouwen.

Jessie Reitsema

Mindfulness training vond ik heel prettig. Vele dingen ben ik anders gaan bekijken. Ook de dagelijkse levensstijl doe ik rustiger en bewuster.
Hennie Fidder

De Mindfulness training heb ik geweldig gevonden. Hierdoor ben ik veel bewuster gaan leven. Ieder moment van de dag bewust meemaken; zodat je daar veel meer van kunt genieten. Lieve Miriam, bedankt voor alles je bent een topper!
Dinette Prins

Nadat ik eerst de Mindfulness training heb gevolgd heb ik mij aangemeld voor Mindful Yoga. Zowel de professionaliteit van Miriam als de sfeer en de locatie vind ik erg prettig. De intimiteit binnen de Mindfulness groep was hartverwarmend mede dankzij de benadering van Miriam. De Yoga sluit hier weer goed op aan. Ik ga iedere week met veel animo richting Zuidlaren!!
Mevr. G.B.

Ik heb de training als nuttig en aangenaam ervaren. Mirjam heeft een professionele houding en is kundig en inspirerend. Het sloot aan bij mijn behoefte en ik heb er mooie instrumenten aan over gehouden. Ik ben veel bewuster van herstel, pauze en weet ook beter hoe ik dat moet doen
Ik vond het jammer dat de groep erg stijfjes bleef en dat er niet (zoals ik bij ELW was gewend) gedanst werd en soms zelfs geknuffeld. Hierdoor ging de gereserveerdheid niet weg.
Dhr. R.B.

Ik heb de cursus als nuttig ervaren. Bedankt Miriam voor alles! Ik zou zeggen ervaar het zelf, je zult er zeker geen spijt van krijgen.
Alien

Bedankt voor jullie lieve woorden