Yoga

Yoga

Yoga is voor bijna iedereen. Kom gerust eens langs om kennis te maken met yoga en kies de stijl die bij jou past. Werken vanuit je mogelijkheden en niet vanuit onmogelijkheden. 

Hatha Yoga 

Hatha Yoga is de oudste yogastijl en de basis waaruit de andere yogastijlen zijn voortgekomen.
Het is fysiek een intensievere yogastijl in vergelijking met de Mindful Yoga en Yin Yoga.
Door yoga te beoefenen en met aandacht de grenzen van het eigen lichaam te onderzoeken, leert de geest zich te richten op verbinding met het lichaam. Dit verhoogt het lichaamsbewustzijn en de kennis van het eigen lichaam van de yogabeoefenaar.

Meer informatie >>

Mindful Yoga
Dit is een milde vorm van Hatha yoga waarbij vanuit opmerkzaamheid (mindfulness) met de grenzen in jouw lichaam en geest gewerkt wordt. We werken vanuit mogelijkheden en niet vanuit onmogelijkheden. Hoe we omgaan met het lichaam en onszelf wordt zichtbaar. Mindful Yoga is voor jong en oud en zeer geschikt voor een ieder die nog geen ervaring met yoga heeft alsook voor mensen die wel ervaring met yoga hebben.

Meer informatie >>

Yin Yoga
Bij Yin Yoga draait het vooral om het verjongen van het fysieke en mentale lichaam door een bepaalde reeks yoga houdingen gedurende 3 tot 5 minuten aan te houden.
De focus tijdens Yin Yoga is meditatief en naar binnen gericht. Tijdens de Yin Yoga wordt er gebruik gemaakt van speciale volgordes van yogahoudingen die inwerken op specifieke energetische kanalen.

Meer informatie >>

Yin Yoga Nidra
Een heerlijke ontspannen combinatie les van yin yoga en yoga nidra. Waar bij er gestart wordt met een aantal yinhoudingen en er steeds meer toegewerkt wordt naar de yoga nidra.
Bij uitstek geschikt voor een ieder die op zoek is naar het stretchen van de spieren en daarna graag wil helen in een diepere vorm van ontspanning door yoga nidra te beoefenen.
Yoga Nidra betekent letterlijk “slaap van de Yogi’s “. Tijdens de yoga nidra gaat je lichaam naar een slaapstand en je geest komt in een diepe staat van ontspanning. Je komt als het ware “in een wakker niet oordelend bewustzijn”. Je werkt naar deze staat toe door middel van een aantal systematische oefeningen en visualisaties.
Tijdens de yoga nidra wordt het parasympatisch zenuwstelsel actief. Dit zenuwstelsel stuurt die processen aan die het herstel van het lichaam & geest bevorderen.

Meer informatie >>