Recensies Yoga

recensies hatha yoga:

Ik ben een laat bloeier in de yoga. Ik wist niet wat mij te wachten stond en wat ik moest verwachten van een yoga les. Doordat ik fibromyalgie heb wist ik ook niet of yoga mijn lijf goed zou doen. In yoga zocht ik echt de ontspanning en de kracht weer van binnen. Miriam heeft mij laten inzien hoe sterk mijn lijf is.
De rust en vakkennis waar zij les mee geeft is superfijn! Ook laat zij zien dat yoga niet zweverig hoeft te zijn. Met een tikkeltje humor heb je na een les bij Miriam ook weer even gelachen! De lessen hebben mij bewuster gemaakt van mijn Mind-Body-Balance. Dank voor alle leuke lessen en kennis die je met mij hebt gedeeld.
Warme groet Yorma

Ik ga 1 keer per week met veel plezier naar Hatha yoga bij Miriam. Een fijne manier om meer uit mijn hoofd en bij mijn lijf te komen.
Miriams les is altijd gevarieerd en houdt een mooie balans tussen in- en ontspanning. De houdingen zijn uitdagend maar je wordt ook uitgenodigd je grenzen te bewaken.
Beetje bij beetje merk ik dat ik sterker word en meer “kan”.
Miriam geeft les met kalmte, humor en respect en moedigt je aan om jezelf met een beetje mildheid te beschouwen.
Groetjes Iris

Inmiddels heb ik jaren Hatha en Yin-yoga lessen gevolgd bij meerdere docenten uit verschillende landen.
De Hatha yogalessen die ik volg bij Miriam van Leeuwen ervaar ik als erg plezierig en lekker ontspannen.
Er is altijd plaats voor een beetje humor en er wordt ook hard gewerkt.
In de eerste les die ik bij haar volgde, stond ik en heel mijn wereld al op de kop.
Voor mij is elke Yogales van Miriam gewoon weer een feestje.
Namasté, Tonnie de Jonge

Sinds bijna een jaar volg ik de Hatha yoga.
Miriam geeft op een nuchtere, humorvolle en ontspannen manier yogalessen die voor iedereen toegankelijk zijn.
Het gaat er niet om hoe goed je de oefeningen doet, maar om het verleggen van je eigen grenzen door middel van concentratie en ademhaling.
Aan het begin starten we vaak met een korte meditatie en wordt me vaak pijnlijk duidelijk hoe vol mijn hoofd zit met allerlei gedachtes.
In de 1,5 uur durende les doen we zowel in- en ontspanningsoefeningen waarbij je je richt op je eigen lichaam. HIerdoor lukt het steeds beter om even aan niets te denken waardoor ik meer rust in mijn hoofd ervaar. Ook voel ik per week dat ik leniger word.
Bij de eindontspanningsoefening lukt het me soms om even helemaal nergens aan te denken en dit voelt heerlijk!
Hoewel ik mezelf van tevoren soms even moet motiveren om heen te gaan ben ik achteraf altijd blij dat ik ben gegaan.
Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar meer balans en rust in zijn of haar leven!
Groetjes, Karin

Recensies Yin Yoga:
Wat heerlijk dat er diverse yoga vormen worden aangereikt. Hierdoor is er altijd wel iets voor je bij.
Zelf heb ik alle yoga vromen die Miriam aanbiedt gevolgd en ben blijven hangen bij de Yin Yoga.
Bijzonder om te merken hoe je lichaam zich steeds dieper kan ontspannen, je steeds meer kunt en durft los te laten.
Miriam houdt je in de gaten, zodat je niet over je grenzen heen gaat. Aanrader!
Arianne

Sinds 3 maanden beoefen ik Yin Yoga bij Mirjam. Haar rustgevende stem en voorkomen zorgen voor een fijne, ontspannen sfeer. Ze leert je op een ongedwongen manier om te werken met je lichaam en geest, en voorkomt daarbij dat je, je grenzen overschrijdt. Yin Yoga helpt mij enorm bij het ontspannen van zowel lichaam als geest. Daarnaast worden je spieren er sterker van, zoals nek en schouders. Ik kan het iedereen aanraden. En…..het is er ook nog gezellig ook!
Jan Willem
 

Deze intensieve vorm van yoga werkt een laag dieper, spiergroepen worden aangesproken en de positieve impact van de les voel ik de uren erna nog, Daarbij is de gedachtengoed achter de yin yoga (niet op volle kracht maar op 80% van je kunnen) voor mij een eye-opener geweest en deze wijsheid neem ik iedere keer na de les weer mee het dagelijkse leven in.
Jessie Reitsema

Even alleen met jezelf bezig zijn, dat betekent het voor mij. Je doet het op je eigen niveau, maar wordt toch aangemoedigd verder te proberen in de houding te komen. Daarbij heeft Miriam een fijne stem om naar te luisteren tijdens de ontspanningsoefening.
Mevr. I.W.

Het fijne van de Yin vind ik dat je langere tijd in een houding zit en daarbij werkt met het opzoeken van je grenzen. Na afloop van de les ervaar ik diepe ontspanning in mijn lichaam en merk ik dat de oefeningen tot diep in mijn lichaam doorwerken.
De lessen zijn praktisch ingericht en niet “zweverig” wat vaak gedacht wordt van een yogales. Op de mat ga je echt “met jezelf aan de slag” en houdt Miriam het heel nuchter door de oefeningen te begeleiden met de open houding; Kijk wat je tegenkomt, neem waar wat je ervaart, je hoeft er niks mee, knipoog er vriendelijk naar.
Ik heb ook Hatha en Mindful Yoga lessen gevolgd, maar voor mij is Yin de fijnste vorm omdat ik hieruit het werken met je grenzen kan toepassen in het dagelijkse leven.
Vera Rutgers

Na succesvolle energetische behandelingen door Miriam om slapeloosheid tegen te gaan was ik ook nieuwsgierig geworden naar yoga.
De eerste lessen Yin yoga vond ik prettig maar ook heel moeilijk. Bewust naar mijzelf kijken en mijn ademhaling op orde houden vond ik geen makkelijke opgave. Mezelf terug fluiten en niet altijd maar op het maximale van mijn kunnen gaan zitten was wel even een ding. Maar door goed te luisteren naar Miriam haar aanwijzingen en bij de ontspannings momenten naar haar stem is dat steeds beter gegaan. De hele sfeer tijdens een les met de verdere deelnemers, Miriam haar rust en de oefeningen maakt het voor mij heel prettig en ontspannend. Ik merk dat ik er de rest van de tijd ook veel aan heb en voel mij beter in mijn vel en hoofd. Verheug mij elke week weer op de maandag morgen.
Ribca 

Recensies Mindful Yoga:

Twee weken geen yoga les; ‘Nou en?’ had ik voorheen gedacht. Wat was ik blij dat ik afgelopen woensdag weer heen kon. Yoga maakt voor mij iedere dag weer het verschil.
15 jaar terug heb ik de diagnose fibromyalgie gekregen. Sindsdien heb ik van alles op sportgebied geprobeerd. Steeds kwam ik na een aantal weken of maanden tot dezelfde conclusie: meer pijn en minder kunnen i.p.v. meer. Met als gevolg geen verbetering van mijn conditie of spierkracht en wéér een teleurstelling.
Na verloop van tijd zat ik letterlijk vastgeroest in mijn lijf. Dit moest anders. In september heb ik al mijn moed bij elkaar geraapt: yoga. Dat zou het worden.
Mindfull yoga, een milde vorm van hatha yoga. Nu inmiddels een half jaar later doe ik nog steeds aan yoga. Ik ben super enthousiast. Ik merk iedere dag het verschil; ben veel leniger, heb meer kracht en minder pijn. Ik kan lichamelijk meer dan óóit.
Dus, twee weken geen yogales is nu een straf voor mij!
Ingrid

Voor mij een mooie manier om in volledige aandacht deze rustige vorm van yoga te doen op een mindfulle wijze maar bovenal de luchtige en betrokken wijze waarop Miriam les geeft maken de lessen leuk. Een heerlijk rustpuntje in de week, volledig ontspannen ga ik na de les weer naar huis.
Jessie Reitsema

Ik ga elke week met plezier naar de Mindful Yoga. Miriam geeft les op een zeer prettige manier. De fibromyalgie is veel beter hanteerbaar geworden. Sinds ik bij haar op yoga zit wordt ik `s nachts niet meer wakker van de pijn!! Ook overdag ben ik tot veel meer in staat dan voorheen.
Dinette Prins

De lessen van Miriam vind ik heel prettig. Ze legt heel goed en rustig uit hoe je de oefeningen doen moet. Wat ik ook fijn vind is dat je de tijd krijgt om de oefeningen rustig uit te voeren.
Nicolette de Heij

De Mindful Yoga wordt heel plezierig en rustig gegeven. Iedereen krijgt op z’n tijd aandacht. De Hatha Yoga heb ik na de introductie erg veel zin in omdat dit een goede aanvulling is van Mindful Yoga.
Hennie Fidder

Toen ik met Yoga begon kon ik me niet ontspannen, ik dacht dat leer ik nooit. Maar hoe langer je yoga doet hoe dieper je kunt ontspannen, wat een positief effect heeft op je lichaam, adem en geest. Binnenkort wil ik Hatha Yoga erbij doen.
Mevr. J.K.